Via FTP kunt u uw website/bestanden uploaden op de server. FTP staat voor File Transfer Protocol, dit is het protocol voor uitwisseling van bestanden over het internet. FTP werkt als hetzelfde als HTTP voor het uitwisselen voor internet pagina's van een server naar een browser van een gebruiker. FTP gebruikt het internet TCP/IP protocol om de data uitwisseling toe te staan.

U kunt via een FTP programma of via uw internet browser uw bestanden uploaden.

De homedir bestaat uit de volgende directories (mappen):
/cgi-bin hier kunt u uw cgi-scripts in kwijt.
/public_html hier vindt u de map(pen) waar u uw website in uploadt.
/logs hier worden access- en error-logs van uw account bijgehouden.