Bij een 500 internal server error is er bijna altijd sprake van een rechten kwestie. Dit betekent eigenlijk kortweg dat één of meerdere bestanden of mappen niet de juiste rechten hebben. je kan in de cPanel error log achterhalen om welk bestand of map het gaat.

Wij adviseren de volgende rechten:
Mappen 755
PHP bestanden 644
CONFIG bestanden 600
Overige bestanden 644

Het kan ook zijn dat je gebruik maakt van een php-flag of php_value instelling in .htaccess. Deze instellingen zijn niet toegestaan.

Op het error logboek in cPanel is te herleiden waarom je een internal server error te zien krijgt.  Kom je er niet uit? Neem dan contact op met support (support@hostingbaas.nl)!