Hoe maak ik een gratis SSL aan via Let’s Encrypt?

Bij ons is er de mogelijkheid om gebruik te maken van Let’s Encrypt. Met deze dienst kan je gemakkelijk gratis SSL-certificaten activeren voor je domeinnamen. Het is wel belangrijk dat al de domeinnamen aan je cPanel account toegevoegd zijn en naar de server verwijzen waar je hostingpakket op staat.

Belangrijk!

Let’s Encrypt heeft sinds 2018 voor wildcard SSL certificatie ondersteuning, cPanel heeft namelijk AutoSSL in het leven geroepen. Deze dienst is gratis en zorgt ervoor dat elk domein in cPanel automatisch een Comodo SSL-certificaat krijgt binnen 24 uur, ook bij extra domeinen die zijn toegevoegd.

Omdat AutoSSL er nu is, is het nu in principe niet meer nodig om via Let’s Encrypt een certificaat te activeren op je (sub)domeinen. Via cPanel kan je ook handmatig AutoSSL starten, dat doe je via SSL/TLS Status door op Run AutoSSL te klikken. Wanneer je pakketten hebt gekozen waar Let’s Encrypt gebruikt wordt dan kan je hier nog steeds gebruik van maken.

Certificaat activeren

Stap 1. Ten eerste log je in op cPanel.

Stap 2. Klik daarna op Lets Encrypt SSL onder het kopje Beveiliging.

Stap 3. Klik dan op de gewenste domeinnaam op +Issue onder het kopje Issue a new certificate.

Stap 4. Wanneer je sommige subdomeinen ook wil beveiligen dan selecteer je de subdomeinen die je wil beveiligen. Normaal staan de webmail en cPanel subdomeinen niet ingeschakeld. Wanneer je deze ook wil gaan beveiligen dan klik je onder de kolom ADD cPanel subdomains het vakje aan.

Stap 5. Klik dan op Issue. Dit kost geen geld.

Certificaat verwijderen

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik daarna op Lets Encrypt SSL onder het kopje Beveiliging.

Stap 3. Klik op Remove bij de domeinnaam die je wil verwijderen daarna op Remove Certificate. Het certificaat is dan wanneer deze stappen zijn uitgevoerd verwijderd.