Hoe kan ik een SSL certificaat via AutoSSL krijgen?

AutoSSL is naast Let’s Encrypt nog een methode om gratis SSL-certificaten te kunnen krijgen. AutoSSL is een optie in cPanel dat er voor zorgt dat je zelf geen SSL-aanvragen meer hoeft te doen.

In dit artikel wordt er uitgelegd wat de voordelen zijn van het gebruik van AutoSSL en hoe je via AutoSSL een SSL-certificaat kunt regelen. Hierna kan je de website forceren om https te gebruiken als de website dit zelf nog niet doet.

Lees ook: Hoe maak ik automatisch gebruik van HTTPS?

Wat is AutoSSL?

AutoSSL is een optie in cPanel waar het systeem checkt of een domein al een SSL-certificaat heeft. Als dat niet het geval is dan wordt er automatisch een certificaat aangevraagd en vindt er een goedkeuring plaats die door middel van bestandsvalidatie werkt (hetzelfde wat Let’s Encrypt doet). Als de SSL-certificaat verloopt terwijl de klant er al een heeft van AutoSSL of via Let’s Encrypt dan zal AutoSSL het huidige AutoSSL certificaat verlengen en anders een nieuw certificaat aanvragen.

Wat is het verschil tussen AutoSSL en Let’s Encrypt?

Bij AutoSSL gaat het aanvragen/verlengen van het certificaat automatisch op de achtergrond terwijl bij Let’s Encrypt je dat allemaal zelf moet doen. Bovendien krijg je bij Let’s Encrypt af en toe wel foutmeldingen en dat is bij AutoSSL veel minder.
Standaard op je cloudpakket heb je ook niet de mogelijkheid om Let’s Encrypt te gebruiken (kan wel op verzoek bij support).

Hoe kan ik een certificaat aanvragen?
Shared servers

AutoSSL certificaten worden automatisch in de nacht aangevraagd en/of verlengd doordat er elke nacht een cronjob draait. Je kan dit proces ook zelf versnellen door via je cPanel account deze check handmatig aan te vragen. Het is wel van belang hierbij dat de DNS van je domeinnaam al naar ons verwijst, want anders kan het certificaat niet uit worden gegeven omdat de bestandsvalidatie van AutoSSL zal falen.

Stappenplan

Stap 1. Login op cPanel.

 

Stap 2. Klik vervolgens onder het kopje beveiliging op SSL/TLS status.

 

Stap 3. Hier staat een overzicht waar alle domeinen en subdomeinen te zien zijn, en of ze wel of niet SSL hebben via AutoSSL. Je kan hier ook de domeinen uitsluiten voor de AutoSSL check, normaal worden alle domeinen meegenomen in de check.

 

Stap 4. Selecteer de gewenste domeinnamen en klik nu op Run AutoSSL.

 

Stap 5. Op dit moment zal AutoSSL een check uitvoeren, normaal staat hier een dag voor maar vaak zal de check met een uur klaar zijn en zullen de AutoSSL certificaten voor de domeinen en subdomeinen klaar staan.

  • 0 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Ondersteunen de SSL-certificaten alle browsers?

Om door een browser ondersteund te kunnen worden, moet het zogenaamde Root Certificaat van...

Wat is SSL?

SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals...

Hoe creëer ik Certificate Signing Request (CSR)?

Het genereren van een CSR is het eerste wat je moet uitvoeren om jouw SSL-certificaat succesvol...

Hoe installeer ik een SSL-certificaat in cPanel?

Let op voordat je aan deze handleiding begint: Als je bij ons een certificaat hebt aangevraagd...

Hoe maak ik een gratis SSL aan via Let’s Encrypt?

Bij ons is er de mogelijkheid om gebruik te maken van Let’s Encrypt. Met deze dienst kan je...