Hoe log ik in FTP met FileZilla?

Filezilla is een gratis programma wat je gebruikt om in te loggen op je hosting account via FTP. Zo beheer je gemakkelijk alle bestanden binnen je hosting account.

Wij leggen hier in stappen uit hoe je inlogt via FTP met FileZilla.

Stap 1. Start Filezilla.

Als je nog geen FileZilla hebt: Download FileZilla.

Stap 2. Maak verbinding met FileZilla.

Om verbinding te maken met FileZilla kun je twee manieren gebruiken:

• Snel verbinden
  • Via Sitebeheer

Beide methoden worden hieronder behandeld:

Snel verbinden:

• Start FileZilla
  • Vul bovenin de volgende gegevens in:
  1. Host: Voer jouw domeinnaam in.
  2. GebruikersnaamHier typ je jouw cPanel gebruikersnaam of de gebruikersnaam van je aangemaakte FTP-account.
  3. Wachtwoord: Hier typ je jouw cPanel wachtwoord of het wachtwoord van je aangemaakte FTP-account.
  4. Port: 21.

ftp2-stap-1

• Klik op Snel verbinden.
  • Je hebt nu succesvol verbinding gemaakt met je hosting account. Je kan nu alle bestanden beheren.

Via Sitebeheer:

• Start FileZilla.
  • Klik op Bestand.
  • Klik op Sitebeheer.

ftp2-stap-2

• Klik op Nieuwe site.
  • Vul een naam in zodat je deze verbinding vaker kan gebruiken.

Vul de volgende gegevens in:
  • Host: Voer jouw domeinnaam in.
  • Poort: 21.
  • Protocol: FTP -File Transfer Protocol.
  • Encryption: Gebruik expliciete FTP via TLS beschikbaar
  • Inlogtype: Normaal.
  • Gebruiker: Hier typ je jouw cPanel gebruikersnaam of de gebruikersnaam van je aangemaakte FTP-account.
  • Wachtwoord: Hier typ je jouw cPanel wachtwoord of het wachtwoord van je aangemaakte FTP-account.

ftp2-stap-3

• Klik op Verbinden om verbinding te maken.
  • Je hebt nu succesvol verbinding gemaakt met je hostingaccount. Je kan nu alle bestanden beheren.