Welke rechten (chmod) moet ik aan mijn bestanden en mappen geven?

Om jouw bestanden en mappen te beschermen tegen ongewenst lezen of aanpassen (hacken) adviseren wij jou om onderstaande rechten toe te passen.
Via jouw FTP programma is het mogelijk om de rechten van jouw bestanden/mappen aan te passen.
• mappen / directories: 755
• bestanden zoals .html, .php: 644
• uitvoerbare bestanden zoals .cgi, .pl, .sh: 700
• .htaccess / .htpasswd: 644
Als je gebruik maakt van SSH toegang, dan kan je de volgende commando’s uitvoeren om de rechten aan te passen.
Voer deze commando's uit in jouw  homedirectory (cd ~)

find . -type d -uid "$UID" -exec chmod -v 755 "{}" \;
find . -type f -uid "$UID" -exec chmod -v 600 "{}" \;
find . -name '.htaccess' -uid "$UID" -exec chmod -v 644 "{}" \;
find . -name '.htpasswd' -uid "$UID" -exec chmod -v 644 "{}" \;
find . -name '*.cgi' -uid "$UID" -exec chmod -v 700 "{}" \;
find . -name '*.pl' -uid "$UID" -exec chmod -v 700 "{}" \;
find . -name '*.sh' -uid "$UID" -exec chmod -v 700 "{}" \;

Wanneer je osCommerce gebruikt kan je het volgende commando ook uitvoeren:

find . -name 'configure.php' -uid "$UID" -exec chmod -v 400 "{}" \;