Hoe installeer ik WordPress?

WordPress is open-source software waarmee je prachtige websites, blogs of apps kunt maken. Deze installeer je eenvoudig via Softaculous in cPanel, deze is bij al onze hostingpakketten gratis beschikbaar.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik op Softaculous Apps Installer onder het kopje Software. Wanneer je er op hebt geklikt kom je op een nieuwe pagina terecht.

Stap 3. Linksboven heb je een zoekbalk, daarmee kan je eenvoudig zoeken naar WordPress. Selecteer nu WordPress.

Stap 4. Je komt op een nieuwe pagina waar er een korte uitleg is over WordPress. Klik op Install now/Installeer nu om WordPress te installeren.

Stap 5. Selecteer de domeinnaam bij Domein waar WordPress moet worden geïnstalleerd.

Tip: Wanneer je WordPress wilt installeren in een aparte map, voer je bij Folder de gewenste naam in. WordPress wordt bereikbaar via: https://gekozendomein.extensie/gekozenmap.

Stap 6. Voer de naam van de website in bij Website naam en de omschrijving van de website bij Website omschrijving.

Stap 7. Vul bij Admin gebruikersnaam de gewenste gebruikersnaam in en bij Admin wachtwoord het gewenste wachtwoord. Vul ook het admin e-mailadres in bij Admin e-mail.

Stap 8. Alles wat je wilt aanpassen in de website kan je nu aanvinken. Bijvoorbeeld als je een plugin of thema wil gebruiken. Wanneer je dit niet wil kan je meteen naar de volgende stap gaan. Je kan als je bezig bent met WordPress ook nog altijd plugins of thema’s installeren.

Lees ook: Hoe installeer ik een WordPress plugin?

Stap 9. Klik op Installeer om de installatie te starten. Hierna wanneer de installatie klaar is kom je op een nieuwe pagina terecht met informatie over die nieuwe installatie.