Sinds kort is het bij Hostingbaas mogelijk om gebruik te maken van 2 factor authentication code (2FA). Een 2FA is een authenticatie methode waarbij je twee stappen succesvol moet doorlopen om ergens toegang tot te krijgen. In het Nederlands noemen we dit ook wel een twee stappen authenticatie.

Steeds vaker zie je dat er bij login schermen naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook om 2FA gevraagd wordt. Maar wat is 2FA eigenlijk en waarom is het zoveel beter dan alleen een wachtwoord?

Door gebruik te maken van een 2FA kan bij verlies van je wachtwoord (door welke manier dan ook) er geen toegang worden gekregen. Dit omdat de hacker dan naast jouw gebruikersnaam en wachtwoord ook jouw smartphone nodig heeft om in te kunnen loggen.

Google Authenticator

Google Authenticator
Voor het genereren van de 2FA code moet de Google Authenticator app geïnstalleerd worden op je smartphone. Deze is beschikbaar voor zowel de iPhone als Android toestellen. Met de Google Authenticator app kan je jouw controle paneel beveiligen met 2FA. Zo dien je naast de standaard beveiliging met gebruikersnaam en wachtwoord ook een aantal cijfers in te voeren welke de Authenticator toont op jouw smartphone.

Instellen 2FA
Het instellen van 2FA bij Hostingbaas is optioneel, maar wordt aanbevolen. Het kan geactiveerd worden door in te loggen op ons portaal en te kiezen voor 2 Factor Authentication bij Profiel Bewerken. Eenmaal aangezet moet de 2FA code verplicht worden ingevoerd bij het inloggen op het portaal. Het is mogelijk om 2FA ook weer uit te zetten.

Mocht je naar aanleiding van deze artikel vragen en/of opmerkingen hebben laat dat ons gerust weten.
Dit kan via onze Live chat op de website of per mail naar info@hostingbaas.nlDonderdag, November 14, 2019

« Terug