Via FTP kunnen jouw website/bestanden geüpload worden op de server. FTP staat voor File Transfer Protocol, dit is het protocol voor uitwisseling van bestanden over het internet. FTP werkt net als HTTP door het uitwisselen van internet pagina's van een server naar de browser van een gebruiker.

FTP gebruikt het internet TCP/IP protocol om de data uitwisseling toe te staan.

Je kan met de hulp van een FTP programma of jouw internet browser de bestanden uploaden.

De homedir bestaat uit de volgende directories (mappen):

• /cgi-bin hier kan je jouw cgi-scripts in kwijt.
  • /public_html hier vind je de map(pen) waar je jouw website in uploadt.
  • /logs hier worden access- en error-logs van jouw account bijgehouden.

Welk FTP programma raden wij aan?